En dat was het tweede seizoen!

Het tweede seizoen beachen zit er op. Althans, het sporten op het Beach Center. We hebben nog wat herstelwerkzaamheden in het vooruitzicht……Hoe dat komt?

Meer dan 40 m3 zand lag voor de poorten van de KVZ-accommodatie. Een kadootje van de gemeente na het succesvolle eredivisie beachvolleybaltoernooi op ons Beach Center en de Groenmarkt. Tot de poorten konden we het zand wel krijgen, maar toen? Een dagje met kruiwagens aan de slag resulteerde in het minimaal slinken van de zandberg. Het zette niet echt zoden aan de dijk.


Op de sponsordag van KVZ kwamen wij in gesprek met Ernst van Lochem en Evert-Jan van Til. En die brachten uitkomst! Reinds B.V. (www.reinds.nl) kwam afgelopen zaterdag met 2 machines om het zand vanaf de parkeerplaats op het Beach Center te storten en daarna te verspreiden en het Beach Center te egaliseren.
Maar ja, die machines wogen een paar gram en met al dat zand zelfs behoorlijk wat kilo’s! Ondanks rijplaten heeft dit toch geresulteerd in verzakkingen van tegels. Verduiveld vervelend.
Maar dit gaat opgelost worden door Reinds. Zij willen net werk afleveren, en dat betekent ook dat de tegels er weer netjes in komen te liggen. Fantastisch dat zij ons ook hier bij willen helpen!

Naast het verplaatsen van het zand is alles weer ingepakt in de beachcontainer en is het zand weer afgedekt met de zeilen. Einde beachseizoen 2017. 10 vrijwilligers hebben geholpen zaterdag. Er is keihard gewerkt van 9.00 tot 18.00 uur. Toen was de pijp leeg en zagen we eruit als verzopen katten die nog ff in’t zand hadden gespeeld. Nog niet helemaal klaar, maar dat komt nog wel.
Grote dank voor jullie hulp!

Hoe was het seizoen? GOED! Baudartius CollegeVrije School Zutphen en Isendoorn College hebben weer volop gebruik gemaakt van het Beach Center. Tennissers van T.C. Welgelegen en voetballers van AZC Zutphenwaren regelmatig op het Beach Center te vinden. En langzaam maar zeker krijgen we ook meer “Beachers” in’t zand. Dit zijn sporters die geen lid van KVZ of WSV Volleybal Warnsveld zijn maar regelmatig komen beachen.

Daarnaast zijn er diverse verjaardagsfeestjes gevierd op het Beach Center, zijn er meerdere buurtverenigingen geweest, Serviceclub Ladycircle en Graafschap College uit Doetinchem.

Hoogtepunt voor het Beach Center was het Eredivisie Beachvolleybal Tourop het Beach Center en de Groenmarkt. Vele vrijwilligers van WSV Volleybal Warnsveld en ook een aantal van KVZ hebben dit mede tot een succes gemaakt! Super!!

Naast dit toernooi zijn er nog 2 beachvolleybaltoernooien geweest, samen georganiseerd met Beachvolleybal Nevobo.

Zijn er nog aandachtspunten voor ons?
Jazeker! Wij willen kijken hoe we het beachkorfbal populairder kunnen maken. Bij KVZ maar ook bij de verenigingen in de regio. Daar hebben wij ideeën over en daar gaan wij mee aan de slag. Klein tipje alvast: samen met Barry Schep, enthousiaste kartrekker voor het Beachkorfbal willen wij een bijeenkomst organiseren voor alle korfbalverenigingen in onze regio om samen een geweldig beachkorfbaltoernooi te organiseren. Misschien op het Beach Center maar het kan ook op een andere locatie in de regio zijn. Jullie gaan hier meer van horen!

En de volleyballers? Het Eredivisie Beachvolleybal Tour komt in 2018 weer in Zutphen, dat gaat weer een spektakel worden!

We zitten nog vol ideeën, gaan enthousiast verder en kijken nu al weer uit naar het nieuwe jaar!