Vier dagen Beach activiteit op de Groenmarkt

Groenmarkt 2017

Dit jaar is Zutphen voor de tweede keer opgenomen in het programma van de Eredivisie Beachvolleybal Tour. Op zaterdag 19 en zondag 20 mei spelen de topspelers wedstrijden op de Beacharena op de Groenmarkt en op het Beach Center bij korfbalvereniging KVZ. Alleen dat is al genieten voor de vele sport- en beach liefhebbers in Zutphen. Toch is er nog veel meer te doen in het lange Pinksterweekend. Van vrijdag tot maandag zijn er volop beach-activiteiten op de Groenmarkt, waar heel Zutphen en omgeving van kan genieten.

Op vrijdag 19 mei om 12.00 uur gaat het vierdaagse evenement feestelijk van start met een beachvolleybal toernooi voor leerlingen van de basisscholen in Zutphen en Warnsveld. Op diezelfde middag volgt een beach-sportmiddag voor een diverse groep G-sporters. Er doen G-toppers mee van de diverse sportverenigingen uit Zutphen en leerlingen van scholen voor speciaal onderwijs. De vrijdagmiddag sluit af met een beachvolleybal toernooi voor leerlingen van het voortgezet onderwijs. Vrijdagavond zijn alle volleybalverenigingen uit de regio welkom op King of the Court. Dat belooft een waar beachvolley spektakel te worden.

Zaterdag en zondag worden overdag de wedstrijden gespeeld van de Eredivisie Beachvolleybal Tour. Ook dit jaar verwacht de organisatie weer grote topspelers zoals de plaatselijk beachvolleybalster Lauri Luijken en de geweldenaar Bas Verpoorten.

Zaterdagavond vanaf 20.00 uur is het rustig op de Groenmarkt, maar wordt er op het Beach Center een feestje gevierd voor de vrijwilligers, organisatie, eredivisiespelers – en speelsters en andere betrokkenen en belangstellenden. BBQ, mooi avondweer, fijne muziek en natuurlijk het Beach Center zijn de ingrediënten voor een gezellig avond.

Zondagnacht komen de Roparunners weer door Warnsveld en Zutphen. Een groep jeugdleden van KVZ en WSV zamelen het hele weekend geld in voor het Roparunteam Zutphen. Zij willen 300 speciale ‘tropical’ Zutventjes verkopen en willen bij de doorkomst van Team Zutphen een mooie cheque aanbieden aan de renners en fietsers van dit team. Dit jaar is de doorkomst van de Roparunners ook te bekijken vanaf de tribune van de Beacharena en in de aanloop naar die doorkomst is er ook van alles te beleven.

Tot slot worden op maandag het Horeca Beachvolleybal toernooi gespeeld, waar teams van de Zutphense horecaondernemers aan mee doen, en het Soccertoernooi voor 35+ voetbalteams gespeeld. Kijk voor  meer informatie en nieuws op  beachcenterzw.nl . Bij vragen en interesse om mee te doen aan één van de activiteiten mail naar info@beachcenterzw.nl