2018, weer een prachtig beachseizoen!

Het beachseizoen op het Beach Center Zutphen Warnsveld is voor 2018 afgelopen. Het zand is weer afgedekt, de container weer ingepakt. Rond 1 april 2019 gaat het Beach Center weer open.

2018 was weer beter dan 2017. Vrije School Zutphen Baudartius College en Isendoorn College hebben het gehele seizoen weer volop gebruik gemaakt van het Beach Center. Heel veel scholieren hebben weer heerlijk in’t zand kunnen sporten!

Ook Montessori kindcentrum de Plotter hebben we op het Beach Center gezien, en dat was niet zomaar. Zij waren de eerste basisschool in Nederland die aftrapte bij de Eredivisie Beachvolleybal Tour. Dit evenement deed ook in 2018 Zutphen weer aan. Op de Groenmarkt en op het Beach Center werd het Beachvolleybal door de top van Nederland op een waanzinnig hoog nivo gespeeld.

Naast deze topvolleyballers stond De Plotter, het Baudartius College en het Isendoorn College ook in’t zand op de Groenmarkt. Een geweldige ervaring voor deze leerlingen, sporten midden in het centrum van Zutphen.

Ook G-toppers van diverse sportverenigingen uit de gemeente Zutphen en teams van de Anne Folkstraschool en de Daniel de Brouwerschool stonden in de Beach Arena op de Groenmarkt. 1 groot feest! Kortom, het beach Event tijdens het pinksterweekeinde was een groot succes!

Natuurlijk willen wij het Beach Event in 2019 weer organiseren. Met de vele, vele vrijwilligers van Innovatiemakelaars.nl WSV Volleybal Warnsveld en KVZ (circa 100 vrijwilligers!!) moet dat zeker gaan lukken.

Naast de korfballers en volleyballers zagen we ook weer beachtennisers en beachvoetballers van AZC Zutphen op het Beach Center. Maar ook leden van Stichting Judo Zutphen waren enthousiast bezig op het Beach Center. Er werden verjaardagsfeestjes op het Beach Center gevierd en ook buurtverenigingen hadden weer de grootste lol op het Beach Center!

Wij hebben al weer zin in volgend jaar. We willen weer de IJsselcup organiseren voor de beachvolleyballers. Dit jaar was dat voor het eerst, volgend jaar krijgt het zeker een vervolg.
Ook gaat er een beachkorfbaltoernooi georganiseerd worden. Samen met een aantal andere korfbalverenigingen zal deze worden georganiseerd. Kan op ons eigen Beach Center zijn maar zou ook evengoed op een ander Beach Center in de regio kunnen gaan gebeuren, we houden jullie op de hoogte!

En het mixed toernooi komt in 2019 weer op de agenda. Altijd leuk om KVZ-ers en WSV-ers gemixed in een team te zetten en te laten beachvolleyballen -en korfballen! Uiteraard met een Beach BBQ op het eind.

Tot 2019!