Beachseizoen 2020

Dat was een heel ander seizoen dan de afgelopen jaren! We hadden een hoop ideeën en er zou veel georganiseerd gaan worden.
Uiteraard het Eredivisie Beachvolleybal en diverse andere beachvolleybal toernooien. Maar er waren ook een aantal enthousiaste korfballers die aan de slag wilden gaan met een waanzinnig beachkorfbaltoernooi voor junioren en jonge senioren.
Niet dus…..

Het werd een minimalistisch, raar, apart seizoen. Gelukkig mochten de volleyballers op de Beach gaan trainen, in de zaal mocht niet meer. Veel WSV-vrijwilligers waren aanwezig om e.e.a. tijdens de trainingen te begeleiden, dat was super!
Leerlingen van diverse scholen kwamen ook langzaam maar zeker terug en er werd ook weer gekorfbald op de Beach.

Toch bleef de Beach “kaal”. Geen sponsordoeken, geen parasols, geen gezellige zitjes, t’was behelpen er was alleen maar zand.

Het leek nog even dat er een uitgeklede Eredivisie toernooi zou plaatsvinden, maar ook dat ging niet door. Neh, t’was geen feest….

Een jaar om niet te vergeten, daar was deze te raar voor, maar deze heeft er wel voor gezorgd dat we vooral vooruit willen kijken. De accommodatie van KVZ gaat volledig op de schop, daar gaan wij deels in meedoen! Er komt een LED-lichtmast op het Beach Center zodat er in het nieuwe seizoen nog langer door gesport kan worden door allerlei beachsporters.

Samen met een enthousiaste Jaap Verhagen van de gemeente Zutphen zijn we op het idee gekomen om de “heuvels” rondom het Beach Center onder handen te nemen. En Jaap gaat er iets moois van maken! De achterzijden van heuvels zullen worden ingezaaid met bloemenzaad, dit wordt een paradijs voor vlinders, bijen en andere insekten!

De voorzijde wordt opnieuw met gras ingezaaid, dat moet een zachte groene weide worden waar je bij een zonnetje heerlijk kunt zitten of liggen, genietend van alle activiteiten op de accommodatie.

Het zand in het terras heeft stevig last van een hardnekkig soort onkruid. Hoveniersbedrijf Klooken gaat zich hier over ontfermen, die vinden dat wel een uitdaging?.

2021 zien wij met vertrouwen tegemoet! Wij hebben er zin in! We gaan scholen, sponsoren en vrijwilligers komende maanden bezoeken en/of spreken. Nieuwe ideeën bespreken en deze uitwerken met hen.

Voor nu is het Beach Center gesloten. Alles op bergen en de doeken over het zand leggen was een pittige exercitie met 5 mensen. Maar gelukt!

WE SHARE THE BEACH (not the corona)?, ook in 2021!